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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  21/01/2005
Data da última atualização:  08/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SIMAO NETO, M.; FIGUEIREDO, F. J. C.
Afiliação:  MIGUEL SIMAO NETO, CPATU; FRANCISCO JOSE CAMARA FIGUEIREDO, CPATU.
Título:  Embrapa Amazônia Oriental.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 4., 2002, Imperatriz. Anais. Imperatriz: Sindicato Rural de Imperatriz, 2002.
Páginas:  p. 1-8.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Agropecuária; Brasil; Organização de pesquisa.
Thesagro:  Instituição de Pesquisa.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/108712/1/5489.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU35739 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  01/02/2012
Data da última atualização:  15/03/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  ANTONIO, G. C.; TAKEITI, C. Y.; OLIVEIRA, R. A. de; PARK, K. J.
Afiliação:  GRAZIELLA COLATO ANTONIO, UFABC; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; RAFAEL AUGUSTUS DE OLIVEIRA, UNICAMP; KIL JIN PARK, UNICAMP.
Título:  Sweet potato: production, morphological and physicochemical characteristics, and technological process.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Fruit, Vegetable and Cereal Science and Biotechnology, Kagawa, v. 5, p. 1-18, 2011. Special issue 2.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sweet potato (Ipomoea batatas L.) shows great socio-economic importance, providing a supply of calories, vitamins and minerals for human nutrition. Roots present a carbohydrate content varying between 25 and 30%, which 98% is easily digested. Sucrose is the most abundant sugar in raw roots, with a small amount of glucose and fructose. They are also excellent sources of carotenoids, potassium, iron and calcium and phenolic compounds. Sweet potato roots vary in shape, size and color, depending on the cultivar and environment conditions. This crop is amongst the 15 largest agricultural productions and can be used as raw material for several industrialized products, considering its composition and agricultural potential. Its shelf life is no longer than a few weeks and therefore it is difficult to stockpile in farms. Industrial processes is required to reduce its moisture content and osmotic dehydration is a technique that can be used for concentrating the solids by immersing roots in the solution of sugar and/or salt increasing osmotic pressure. However, a complementary process is required such as drying or freeze-drying to obtain a product with a lower water activity. High temperature short time (HTST) drying is also highly appropriate for processing of high starch content foods such as tubers. This method promotes the formation of a porous structure and consequently crispy food, thus making it possible to compete with high quality and makes it possible to industrialize differ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Tecnologia pós-colheita.
Thesagro:  Batata Doce.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53275/1/2011-077.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11060 - 1UPCAP - PP2011/0772011.00379
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